Steun de UBICA gevangen

UBICA ontruiming - KOM MAAR DAN!

Op dinsdag 4 juni werden de 9 arrestanten die werden opgepakt na het verzet bij de ontruiming van het roemruchte kraakpand UBICA veroordeeld tot respectievelijk 4 en 6 weken onvoorwaardelijke geavngenisstraf, met aftrek van hun voorarrest. Daarnaast zijn ze veroordeeld tot een schadevergoeding van 15.000 euro. (Donaties zijn alvast welkom.)

De ontruiming voor leegstand, na 21 jaar kraakgeschiedenis, deed veel stof opwaaien en liet bovenal zien dat de strijd omtrent kraken nog lang niet gestreden is en dat in deze tijden van rechts-populisme het nog kan en meer dan nodig is om een vuist te laten zien en de tanden te ontbloten.

Voor meer informatie over de Ubica-ontruiming:
https://www.indymedia.nl/node/16026

De arrestanten bedanken iedereen voor hun steun, kaartjes, lawaai en soliacties die door het hele land hebben plaats gevonden. Ze maken het naar omstandigheden goed, maar het is natuurlijk altijd eenzaam om achter de muren van de bajes te zitten. Stuur ze daarom een kaartje! Het maakt niet uit of je ze kent of niet, het is altijd fijn om wat te krijgen. Het maakt niet uit wat je schrijft, vertel een leuk verhaal, een mooi boek dat je hebt gelezen of wat je hebt gedaan vandaag. Het is fijn om berichten van buiten te krijgen. Let wel op dat je niks belastend over de ontruiming of iets anders er in zet. Al zijn de mensen veroordeeld er kan nog een hoger beroep volgen!! En ga er altijd vanuit dat de autoriteiten mee lezen!!

Omdat de arrestanten hebben aangegeven dat zij liever niet met naam en toenaam op het internet willen kun je je correspondentie sturen naar:

ANARCHIST BLACK CROSS UTRECHT
Voorstraat 71bis,
3512 AK Utrecht

of digitaal naar abc@ak-utrecht.nl

Dus stuur je kaartjes naar: Denny, Aaron, Skinny, Rogier, Isa, Clyde, NN3, Michiel en Sieb

wil je geld doneren voor de arrestanten voor belkaarten, rookwaar en wat spulletjes uit de bajeswinkel dan kan je het overmaken naar

Stichting Arrestantensteungroep Amsterdam
NL36 TRIO 0254 7950 13
onder de vermelding: UBICA

Daarnaast worden er regelmatig schrijfavonden georganiseerd in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Emmen. Hou hiervoor Indymedia in de gaten.