akutreg's blog

Opruiing by proxy

Vanochtend is Joke Kaviaar thuis opgepakt voor opruiing. Dit gebeurde omdat ze had opgeroepen om deel te nemen aan de snelweg blokkade van Extinction Rebellion. Die gaat zaterdag 28 januari de A12 in Den haag blokkeren, waar ze al een tijdje voor hadden opgeroepen. Wij geven gehoor aan  de oproep van Egel om haar oproep te verspreiden. Dus bij deze:

 

Black block infoday

On Sunday 22 of January, we will organize a infoday about the black block tactic. This will be in the form of an workshop. So come to the infoday if you are interested in the black bloc tactic. The workshop will be at 19:00 in the ACU. Voorstraat 71 in Utrecht.

AK-Utrecht updates

AK-Utrecht heeft een account op todon aangemaakt. Al een tijdje waren we opzoek naar een alternatief voor en twitter en/of facebook om onze reikwijdte te vergroten. We gaan de account vooral gebruiken om korte verslagen van acties te doen of evenementen te promoten. Van onszelf of andere lokale groepen.

Daarnaast werkt ons email adres weer en wordt er gewerkt aan de website om deze meer up to date te krijgen. Er gaan pagina´s vanaf en er komen weer nieuwe bij.

We zijn te vinden als AKUtrecht op todon.nl

Twee demonstraties in een weekend.

Aankomend weekend zijn er twee demonstratie waar AK-Utrecht voor oproept en bij aanwezig zal zijn. De eerste is demo voor de anarchie.

Zaterdag 18 juni is er de tweede demonstratie voor anarchie in Amsterdam. Net zoals vorige jaar is de demonstratie in blokken verdeeld. AK-Utrecht zal aanwezig zijn op de deze demonstratie en zal in het zwarte groene blok mee lopen. Onze stand laten we thuis.

Na afloop zal er een klein festival zijn met sprekers, muziek workshop en een maaltijd.

1 Mei demonstratie Utrecht

Dit jaar zal er een 1 mei demonstratie in utrecht zijn. Deze demonstratie wordt door meerdere groepen georganiseerd. waar onder Migrante Utrecht, Vrije bond, F*word Utrecht, Save, wandelclub 030 en doorbraak. AK-Utrecht ondersteunt deze demonstratie en zal er met een spandoek aanwezig zijn. Daarnaast staan we met de stand op de info marktet. We zien jullie op 1 mei op straat. 

Oproep voor een zwart blok

Op zondag 13 maart vinden in meer dan 20 protesten plaats, dit in kader van de komende gemeente raad verkiezingen. onder de naam geen racisme en fascisme in de raad. Ook in Utrecht zal er een demonstratie zijn. De strijd tegen racisme en fascisme speelt zich meer op straat af dan in een gemeente raad of in de tweede kamer.

Pride demonstratie

The first pride was not just a riot, it was a queer uprising against police brutality and state violence led by trans women of color, working class queers, sex workers, and young people. What is pride, then, but a collective celebration of queer & trans resistance and rebellion in all its forms. This is the pride we choose to honor and celebrate.

This year, we take to the streets in solidarity with our queer and trans kin living in limbo in the asylum system, locked up in refugee camps.

Pages

Subscribe to RSS - akutreg's blog